HTML

Magánnyugdíjpénztár és nyugdíjpénztár tanácsadás

A magánnyugdíjpénztárak helyzete elég vitatott Magyarországon. Nincs elég információ ahhoz hogy a nyugdíjpénztár tagok megfelelően tudjanak választani a magánnyugdíjpénztárak közül. A blogban ezekről a témákról esik szó: hozamok, összehasonlítás, belépés, kilépés, váltás és tanácsadás.

Partnereket keresünk

A blog partnereket keres. Jelentkezz bátran az info@magannyugdijpenztarak.hu e-mail címen.

Hogyan válasszunk a magánnyugdíjpénztárak közül?

2009.09.08. 13:54 Ingyenes nyugdíjpénztár tanácsadás

Az előző posztban kiderül hogy nem érdemes igazán nekiállni és saját erőnkből eldönteni, hogy melyik nyugdíjpénztárba érdemes belépni. Macerás, időigényes és nincs elég információnk eldönteni, hogy tulajdonképpen mi is jó nekünk.

De akkor mi a teendő? Egyszerű, bízzunk meg egy tanácsadót. A tanácsadó pénzbe kerül, mondhatnád Te, ami általában igaz is. Viszont a magánnyugdíjpénztárak esetében azt kell mondjam hogy ez nincs így. Ugyanis itt léteznek ingyenes tanácsadók is, például amilyen a http://www.magannyugdijpenztarak.hu/ is. Egy rövid e-mail váltás, maximum egy találkozó ahol aláírod a papírokat és kész is. Ehhez a találkozóhoz nem is kell mindig kimozdulni, meg lehet beszélni irodai, otthoni vagy otthonközeli találkozót is. A tanácsadás keretében meghallgatod hogy melyik a megfelelő magánnyugdíjpénztár számodra, esetleg egyéb pénzügyi dolgokkal kapcsolatban is hallhatsz okosságokat. Például hol olcsó a folyószámla, hol magas a betéti kamat, mik a jó befektetések, melyik a legolcsóbb hitel? Ráadásul tök ingyen. Szerintem megéri kipróbálni.

komment

süti beállítások módosítása